BESPLATNI SAVETI ZA UREDJENJE ENTERIJERA

 
Besplatni saveti strana       1       2       3

JOŠ JEDNA SOBA

PITANJE:

Postovani,
Pretpostavljam da nisam prva koja vam se obratila sa ovim problemom.
Kupila sam stan u naselju Belville (u atatch) koji je dovoljne povrsine, ali cije dimenzije predstavljaju veliki problem. Sirina je jako mala, a zidovi koji odvajaju sobu od trpezarije su noseci i ne mogu se ukloniti.
Moje zelje su sledece:

1. Odvojeni deo za spavanje sa krevetom sirune 120 cm
2. Ormani sirine 60 cm minimum u duzini od 2 m + bar jos 120 cm u sirini 40 cm.
3. Kuhinja nije mnogo bitna (i ovako se ne zadrzavam bas previse u njoj:-))
4. Dnevni boravak treba da bude sto svetliji.
5. Kupujem sav namestaj osim (ako moze da se uklopi) trpezariskog stola i televizora. Sto je dimenzije 120 x 90, stakleni (tamno staklo) sa drvenim nogarama u obliku cirilicnog slova S koe se sastaju u sredini. Stolice su u obliku nepotpunog latinicnog slova S (bez gornjeg zavijutka).
6. Volim namestaj svedenih linija i svetlih boja.

Varijante koje su bile u igri su sledece:
1. Podeliti dnevnu na pola provizornim zidom duzine 2-2,30m ili americkim plakarom iste duzine. Krevet bi bio u tom slucaju (1) naslonjen na taj provizorni zid ili (2) postavljen uzglavljem uz spoljni zid. U obe varijante mi se ne dopada cinjenica da bi dnevni boravak (koji bio bio smesten uz trpezariju) bio najmracniji deo stana.
2. Krevet staviti duzinom uz spoljni zid odmah pored zidica koji odvaja trpezariju i dnevnu sobu, na 60 cm od njega staviti provizorni zid, a u udubljenu preko puta americki plakar duzine 2,2m. Na taj nacin se dobija mini hodnik koji vodi u dnevni boravak koji je svetao.
Na zalost ni jedno od resenja mi se ne cini zadovoljavajucim.

Mozda vi imate neku ideju?

Hvala unapred.

 
jos jedna soba ?
 

ODGOVOR:

Često se dešava da se u stanu koji kupite ili gde živite javi potreba za dodatnom sobom.
U vašem slučaju može se dodati spavaća soba sa karakteristikama koje ste naveli na više načina. Neki od njih su predstavljeni u formi skica na slikama koje možete da pogledate.

Iz Vašeg pisma znamo da se ne može dirati zid izmedju dnevne sobe i trpezarije i on ostaje sem što bi se mogao možda proseći na mestu gde se ulazi u dnevni boravak (sa možda par otvora kvadratnog oblika po visini ili već...) tako da se bar malo dobije transparentnost pri ulasku a vrata bi se mogla i potpuno ukloniti što bi takođe doprinelo osećaju komfornijeg prolaza.
Kuhinja bi se smestila u minimalne dimenzije odmah pri ulasku u dnevni deo a ostali prostor bi poslužio za organizovanje sobe, trpezarije u okviru dnevnog boravka i samog dnevnog boravka.

Predstavljeno je nekoliko od varijanti koje bi daljom razradom mogle da prerastu u fin projekat sa sasvim pristojnim rasporedom i osvetljenjem koje vam je bitno.
Naravno, ukoliko ste zainteresovani za dalju razradu možete se javiti za neki od projekata koje imamo u ponudi, a mi ćemo Vam rado osmisliti prostor.

 
jos jedna soba 1
 
jos jedna soba 2
 
jos jedna soba 3
 
jos jedna slika 4
 

Uredjenje enterijera - Besplatni Saveti i Ideje za moderan enterijer i namestaj, kako urediti stan, enterijer, poslovni prostor, saveti arhitekte, originalne ideje...

   
Besplatni saveti strana      1       2       3
 
 
         
www.UredjenjeEnterijera.com Copyright © 2009
Sva prava zadržana.
 
web design
www.CapriFeet.com
   
 
 
 
 
Caprifeet web dizajn