KUHINJA I TRPEZARIJA

Uređenje kuhinje i trpezarije su u većini slučajeva prva stvar o kojoj se razmišlja kada se ulazi u novi prostor i to ne bez razloga. Nekako se može funkcionisati u stanu i bez nekih drugih elemenata nameštaja ali bez kuhinje veoma teško.
U zavisnosti od toga koliki je prostor namenjen kuhinji i da li je odvojen fizički od ostalog dela boravka ili je u sklopu tog prostora, da li je u okviru kuhinje predviđena i trpezarija ili ne, da li to sve treba da formira jedan ambijent sa dnevnim boravkom i li ne, na različit način pristupa se i projektu tih celina.
U svakom slučaju kuhinje su kompleksni sklopovi elemenata enterijera i treba biti oprezan pri planiranju jer dobra kuhinja mora da bude funkcionalna ali naravno i prijatna za boravak jer se u njoj provodi dosta vremena.
Zato se sve česće položaj kuhinje u enterijeru povezuje sa delom za boravak da bi u današnjoj trci sa vremenom savremenog čoveka članovi domaćinstava što više vremena provodili na okupu a ne u zasebnim prostorijama.
Što se tiče detalja pri uređenju kuhinje biće više reči u pojedinačnim tekstovima jer zahtevaju mnogo više obrazloženja.

 
 
 
 
     
 
 
     
 
     
 
www.UredjenjeEnterijera.com Copyright © 2009
Sva prava zadržana.
 
Saveti i ideje za enterijer i namestaj za trpezariju, idejno resenje trpezarije, kako urediti trpezariju, moderna i funkcionalna trpezarija, trpezarijski sto, projakat kuhinje...